Tieteen ja taiteen yhteistyön syventäminen – työpaja 9.11.2018

Työpaja 9.11.2018

Kiitos kaikille osallistujille!

Lämpimästi tervetuloa 9.11. klo 9-16 työpajaan, jossa lähdetään syventämään tieteen ja taiteen yhteistyötä opetuskokeiluissa. Työpaja on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille opettajille aineesta ja kouluasteesta riippumatta. Pääset kokeilemaan ja pohtimaan, kuinka voisit hyödyntää uusia menetelmiä omassa opetustyössäsi.

Työpajasarja on jatkoa seminaarille, joka pidettiin Otaniemessä 26.10.2018. Voit osallistua työpajoihin, vaikka et olisi päässyt seminaariin. Työpajat liittyvät valtakunnalliseen Taitu-hankkeeseen: Taiteet tulevaisuuden oppimista rakentamassa – opettajan ammatillisen osaamisen kehittämishanke 2017-2020 (OKM kärkihanke).

Tarjoamme hankkeen puolesta aamu- ja iltapäiväkahvit. Koulutuksesta saat myös tarvittaessa todistuksen, ja se täyttää VESO-koulutuksen kriteerit. Työpaja on maksuton, ja sen kielenä on osittain englanti.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuessa pyydämme sinut valitsemaan yhden rinnakkaissession (joko kemia & kuvataide tai musiikki & matematiikka). Kaikki pääsevät kokeilemaan uutta LINKKI-oppimistyökalua aamu- tai iltapäivän session aikana (http://eunyoungpark.co/linkki/).

Pyydämme ilmoittautumisia Lyytin kautta 7.11. mennessä. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen:  https://www.lyyti.fi/reg/tiedetaidetyopaja_1

Huomaathan, että työpajaan on rajallinen osallistujamäärä (max. 30 henkilöä). Toinen syksyn työpaja järjestetään 30.11. ja siihen on erillinen ilmoittautuminen myöhemmin.

Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma

Paikka: Aalto-yliopisto Junior, Otaniemen kampus, Kemistintie 1B, Espoo
(aivan metroaseman vieressä, pysäkki Aalto-yliopisto)

Ohjelma

 

Lisätietoja

Koordinaattori, tohtoriopiskelija Kasperi Mäki-Reinikka
kasperi.maki-reinikka@aalto.fi
Aalto-yliopisto Junior & Taiteen laitos, Aalto ARTS

Aalto-yliopisto Juniorin nettisivut: https://junior.aalto.fi/

TAITU-hanke ja tiedotus työpajoista: https://taitura.com/

 

Yhteistyössä

Taideyliopisto
Aalto-yliopisto
Helsingin yliopisto
Tampereen yliopisto
Turun yliopisto
HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu

 

Tervetuloa seminaariin Tieteen ja taiteen yhteistyö opetuskokeiluissa 26.10.2018!

Kokoonnuimme noin 60 osallistujan voimin pohtimaan tieteen ja taiteen yhteistyötä opetuskokeiluissa seminaarissa 26.10.2018 Otaniemessä. Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Kehittämistyötä ja syventymistä varten on tarjolla seminaarin jälkeen myös kaksi päivän kestävää työpajaa Otaniemessä: 9.11.2018 sekä 30.11.2018, paikkana Aalto-yliopisto Junior. Kannattaa jo merkata päivät kalenteriin. Lisätietoa on tulossa pian.

Löydät täältä seminaarin 26.10.2018 esitykset:

Soivat piirrokset monialaisen oppimisen esimerkkinä: STEAM-sisältöjä ja ilmiöoppimista – Aalto-yliopisto Junior, Koordinaattori, tohtoriopiskelija Kasperi Mäki-Reinikka, Aalto-yliopisto Junior & Taiteen laitos, Aalto ARTS ja lehtori Matti Niinimäki, Aalto ARTS

Ilmiöoppiminen ja draamalliset työtavat tarinallisessa tiedekasvatuksessa
Tiedekasvattaja (KM) Emilia Tuovila, Kide Science

Luova ohjelmointi opetuksessa: reittejä postdigitaalisen maailman ymmärtämiseen
Taiteen tohtori, yliopistonlehtori Tomi Dufva, Aalto-yliopisto

 

 

Seminaari Tieteen ja taiteen yhteistyö opetuskokeiluissa 26.10.2018 Otaniemessä

Seminaarin tavoitteena on tieteen ja taiteen vuoropuhelun ja yhteistyön edistäminen sekä laaja-alaisen pedagogiikan kehittäminen opetuksessa (perusopetus, lukio-opetus ja taiteen perusopetus). Seminaarissa tutustutaan tiede- ja taidelähtöisten työtapojen ja menetelmien parhaillaan käynnissä oleviin esimerkkeihin, joiden toivotaan innoittavan opettajia uudenlaiseen oppiaineiden rajat ylittävään yhteistyöhön.

Seminaari liittyy valtakunnalliseen opettajankoulutuksen kehittämishankkeeseen Taitu: Taiteet tulevaisuuden oppimista rakentamassa – opettajan ammatillisen osaamisen kehittämishanke 2017-2020 (OKM kärkihanke).

Koulutuksesta saat myös tarvittaessa todistuksen, ja se täyttää VESO-koulutuksen kriteerit. Seminaari on maksuton. Tarjoamme aamu- ja iltapäiväkahvit.

Seminaari on nyt myös Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1981058508860491/

Paikkana oli Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun uudisrakennus Väre, tila F101 (os. Otaniementie 14).

Ohjelma

9−9.30 Aamukahvit aulassa
9.30−10.45 Soivat piirrokset monialaisen oppimisen esimerkkinä: STEAM-sisältöjä ja ilmiöoppimista – Aalto-yliopisto Junior
Koordinaattori, tohtoriopiskelija Kasperi Mäki-Reinikka, Aalto-yliopisto Junior & Taiteen laitos, Aalto ARTS ja lehtori Matti Niinimäki, Aalto ARTS
10.45−12 Ilmiöoppiminen ja draamalliset työtavat tarinallisessa tiedekasvatuksessa
Tiedekasvattaja (KM) Emilia Tuovila, Kide Science
12−13 Lounastauko (omakustanteinen lounas)
13−14.15 Luova ohjelmointi opetuksessa: reittejä postdigitaalisen maailman ymmärtämiseen
Taiteen tohtori, yliopistonlehtori Tomi Dufva, Aalto-yliopisto
14.15−14.30 Kahvitauko
14.30−14.45 Taideperustaisuus monialaisessa tulevaisuuden oppimisessa
Projektipäällikkö, taidekasvattaja Sirke Pekkilä, Taideyliopisto
14.45−15.30 Pienryhmäkeskustelut: Millaista toimintaa haluaisin kehittää omaan yhteisööni – mitä sisältöä toivoisin tuleviin työpajapäiviin?
Musiikkikasvatuksen lehtori Mikko Seppänen, Taideyliopisto
15.30−16 Tulosten jakaminen

Yhteistyössä

Taideyliopisto
Aalto-yliopisto
Helsingin yliopisto
Tampereen yliopisto
Turun yliopisto
HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu