Mikä on pedagoginen tuuletusaukko?

Mikä on pedagoginen tuuletusaukko?

Pedagoginen tuuletusaukko on yliopistotason taidealan opettajan koulutuspäivä, joka tähtää opettajan jaksamiseen ja kehittymiseen omassa työssään. Sen tavoitteena on eri taiteenalojen opettajien työn kehittäminen vertaistuen avulla.

Oman opetustyön rikastuttaminen voi tapahtua peilaamalla ja vaihtamalla näkökulmia muiden taiteenalojen opetuskäytäntöjen kanssa. Näkemällä toisia käytäntöjä vahvistamme mahdollisuuksiamme löytää tapoja yhteistyölle eri taidealojen kesken.

Koulutuksen tärkeä tehtävä on myös edistää opettajien jaksamista ja hyvinvointia.

Ensimmäinen koulutuspäivä pidettiin 14.8.2018, jolloin teemana oli reflektio ja eri taidealojen opettajien tutustuminen toisiinsa sekä Taideyliopiston ja Aalto-yliopiston opetustyössä verkostoituminen.

Seuraavassa koulutuspäivässä teemana on ”riittämätön opettaja”. Taidealalla rajat ja jaksaminen ovat aiheita, joista harvoin puhumme ääneen, mutta kaikki näihin arkipäivässään törmäävät. Tiedollisen oppimisen lisäksi toivoisimme voivamme viettää iltapäivän muunlaisen kehittymisen parissa, jossa tietämisen sijaan kokeminen ja hyvinvointi oman ruumiin kautta olisivat etusijalla.

Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä koordinaattoriin Marika Oreniukseen (marika.orenius@uniarts.fi), sillä joitakin osallistujia voidaan ottaa lisää.

Pedagoginen tuuletusaukko on osa pilottia ”Opettaja-asiantuntijuuden ja uranaikaisen tuen kehittäminen”. Lisätietoja pilotista löydät täältä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s